1 хочет прочитать 8 рецензий
Год выхода: 2018
примерно 201 стр., прочитаете за 21 день (10 стр./день)
Чтобы добавить книгу в свою библиотеку либо оставить отзыв, нужно сначала войти на сайт.

Почему так часто погоня за должностями и зарплатами не приносит счастья? Почему близкие не понимают нас? Почему цели, к которым мы стремимся, часто не приносят ничего, кроме разочарования? Эти и многие другие вопросы возникли у гуру менеджмента Клейтона Кристенсена после нескольких встреч выпускников Гарвардской школы бизнеса. Он обнаружил, что за внешними атрибутами успеха большинство его коллег глубоко несчастны. Но почему же эти умные люди, разрабатывающие стратегии огромных корпораций, не справились со стратегией своей жизни? Вместо того чтобы давать готовые советы, Кристенсен и его соавторы предлагают нам использовать известные теории менеджмента, которые очень просто спроецировать на свою жизнь. На примере известных компаний в книге показано, какие ошибки мы совершаем, неправильно распределяя свои ресурсы. Авторы рассматривают все стороны жизни, от которых зависит наше счастье.

Лучшая рецензияпоказать все
ViAlice написал(а) рецензию на книгу
Оценка:

Стратегия работы.

Книга не большая и легко читается, была прочитана за выходные. Честно, ожидала от нее несколько другого. Книга направлена на реализацию себя в работе, и в первую очередь рассказывает что и как можно сделать для себя и других именно в данной сфере. О психологии в коллективе, о стимулах, о мотивации - все это вы найдете в данной книге. Но стоит учесть, что книга написана американцем и наш менталитет несколько отличается от их. Общая суть и идеи автора понятны, хоть уже и не новы, и могут быть реализованы и у нас, но не все. Книга мне не зашла, при то что я вижу ее положительные стороны, просто не для меня.

Для игры Несказанные речи

Доступен ознакомительный фрагмент

Скачать fb2 Скачать epub Скачать полную версию

1 читателей
0 отзывов




ViAlice написал(а) рецензию на книгу
Оценка:

Стратегия работы.

Книга не большая и легко читается, была прочитана за выходные. Честно, ожидала от нее несколько другого. Книга направлена на реализацию себя в работе, и в первую очередь рассказывает что и как можно сделать для себя и других именно в данной сфере. О психологии в коллективе, о стимулах, о мотивации - все это вы найдете в данной книге. Но стоит учесть, что книга написана американцем и наш менталитет несколько отличается от их. Общая суть и идеи автора понятны, хоть уже и не новы, и могут быть реализованы и у нас, но не все. Книга мне не зашла, при то что я вижу ее положительные стороны, просто не для меня.

Для игры Несказанные речи

Juliawe написал(а) рецензию на книгу
Оценка:

Стратег

Казалось бы, очередная книга, которая учит тебя как жить, но нет. Она помогла мне по-другому взглянуть на многие факторы своей жизни:
1. Наша работа состоит из гигиенических факторов - это наша удовлетворенность работой (статус, зп, условия работы) и мотивационных (интерес, признание заслуг, ответственность). Анализируя свою собственную работу, я поняла, что у меня отсутствуют и те и другие.
2."Планирование по принципу раскрытия" - это какие предположения должны подтвердиться, чтобы стратегия достигла своей цели - хороший прием, сейчас я как раз заняла выжидательную позицию по одному вопросу.
3.Как мы используем свои ресурсы? Гонка за сиюминутными достижениями приведет к растрате. Смысл в долгосрочных вложениях - отношениях. Меня всегда поражало - зачем люди дружат, это же так тяжело. Да, тяжело, но оно того стоит.
4. Легче на 100 % придерживаться своих принципов, чем на 98%. И правда, это так.
5.В отношениях нужно четко понимать: для какой работы тебя наняли - иначе молочный коктейль можно делать все более шоколадным, хотя надо банановым. Это про меня - здесь провал по всем статьям
6. Аутсорсинг детей может вызвать проблемы - это пока меня не касается, но изложено все довольно логично

Plonochka написал(а) рецензию на книгу
Оценка:

Загалом, чудовий приклад мотиваційної літератури. Звісно, прямих «готових» рецептів, що робити, аби стати успішним та щасливим, тут немає. Зате є кілька доволі вдалих універсальних теорій і стратегій, які допоможуть мислити ширше та дотримуватися бажаного курсу в розвитку кар’єри й особистих відносин.

Книгу можна поділити на дві великі частини: перша присвячена роботі, а інша – сім’ї. Ці сфери тісно пов’язані між собою в житті кожного з нас, і успіхи чи негаразди в одній із них так чи інакше відіб’ються на другій. Тому дуже важливо досягти гармонії в обох. Саме таку мету поставив перед собою Клейтон Крістенсен, і на основі власного життєвого досвіду написав книгу «Як ви збудуєте своє життя?».

Так, серед іншого, книга розповідає, наприклад, які основні чинники спочатку слід проаналізувати, щоби застерегти себе від сходження на манівці: чи то від невдалого вибору роботи, чи то від псування відносин у сім’ї. В той же час, мають місце і такі фактори, як випадкові стратегії, які можуть стати для когось найкращим шансом, коли основна (планова) стратегія, яку ви собі намітили, стає безперспективною або відверто токсичною. Так от, можна навчитися розрізняти одне від іншого, лише зробивши кілька припущень та перевірити ступінь їх ймовірності.

Загалом книга має дуже доступний виклад і читається доволі легко.

ta_samaya написал(а) рецензию на книгу
Оценка:

▫️ПЕРВОЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ:▫️ Книга совсем не о том, что я от нее ожидала. Но это, кстати, не значит, что это плохо. Кстати, чуть ниже в рецензиях, книга другого автора с аналогичным названием, которая была саааааавсем про другое. Здесь гораздо больше ценности и пользы. Но все-таки не совсем про стратегию, имхо.
▪️О ЧЕМ:▪️Автор пытается протянуть параллели между стратегиями крупных компаний и их топ-менеджерами с их личной жизнью, на примерах показывая схожести и различия. Достаточно интересно получается посмотреть на теорию менеджмента в ракурсе управления собственной жизнью, правда, для меня было минусом то, что про историю компаний тут гораздо больше, чем про управление жизнью вне их. Очень много места уделяется правилам воспитания детей - за это респект. Например, тому, что надо позволить своему ребенку самостоятельно пройти через разочарования и ошибки, дать ему разобраться с проблемами самому, а не бежать все исправлять. Очень много сказано о том, почему ребенка нужно воспитывать родителям, а не няням и бабушкам, ибо ребенок наблюдает за поведением людей, с которыми находится, и именно это видение определяет, как будет ребенок вести себя в будущем. В общем, есть о чем задуматься.
▫️ДЛЯ КОГО:▫️ Хочу прежде всего посоветовать родителям настоящим и будущим, как это ни удивительно.
▪️ЗАЧЕМ ЧИТАТЬ:▪️ Интересные мысли на банальные, казалось бы, вещи.
▫️7/10▫️Слишком много про компании, и слишком мало про саму жизнь. Мне не хватило этого баланса.

tarum написал(а) рецензию на книгу
Оценка:

Книга достатньо нерівна. В ній три розділи, перший з яких розглядає кар'єрні питання, другий - сімейні і третій - особистісні.

Спочатку автор каже, що він не буде розповідати, як саме чинити в тому, чи іншому випадку, а лише надаватиме приклади зі своєї роботи консультанта, щоб читач сам зміг зробити певні висновки. Проте чим далі в ліс, тим більше авторських коментарів до життєвих ситуацій є в тексті.

Де в чому Крістенсен протирічить сам собі: розповідає, що батьки мають допомагати дітям сформувати власні цінності, щоб діти стали тими, ким батьки хочуть, щоб вони були. Каже, що батькам не треба втілювати свої невтілені мрії в дітях і що діти мають займатись тим, чим хочуть, проте не радить звертатись до сторонніх вчителів, бо інакше батьки випускають можливість допомогти дітям набути нових навичок. А якщо батько інженер, а дитина хоче бути співаком, а батькові ведмідь на вухо наступив? Автор ходить навколо і здається іноді, що він заблукав у своїх думках. Але, можливо, вся справа у перекладі, хоча на переклад "Видавництва Старого Лева" я ніколи не жалілась.

В останньому розділі Крістенсен пропонує вибрати собі мету життя і йти до неї. Автор хотів стати головним редактором одного з видань, але на шляху до цієї мети він став консультантом, а потім викладачем. Редактором же він не став взагалі ніколи. Нащо тоді ставив собі таку ціль?

У книзі є цікаві думки, які б я з радістю застосувала. Наприклад, пораду роздивлятись навколо, щоб не пропустити цікавих можливостей, які можуть нагодитись на шляху і, хоча і повести вас обхідним шляхом, але все ж таки привести до бажаної мети. Також цікавими є приклади компаній, які він наводить та їх бізнес-стратегії, що привели ці фірми до успіху або поразки.

Загалом, більше 3 з 5 я поставити не можу.

admin добавил цитату 4 года назад
Задоволення і невдоволення - два окремих мірила, що не залежать одне від одного. Це означає, скажімо, що можна одночасно і любити свою роботу, і ненавидіти ії.
admin добавил цитату 4 года назад
...більшість нещасливих шлюбів збудовано на самозреченні. Іронія ж полягає в тому, що це особливе самозречення: обоє віддають одне одному те, що хочуть віддавати, або те, чого один має хотіти за домовленістю <...>. Більшість з нас припускає, чого могла б хотіти наша друга половинка, а не розбирається, яку саме роботу ви маєте виконувати в її житті.
admin добавил цитату 4 года назад
Мало хто вміє так зосередитися на своїй меті, щоб ніколи не втрачати з поля зору свою мрію й робити те, що насправді має значення. Минають роки, і більшість із нас дозволяє мріям загубитися дорогою. Ми керуємося не тими міркуваннями, обираючи роботу і звикаючи до неї. Ми потроху призвичаємося до думки, що заробити на життя тим, що ми насправді любимо, неможливо.
Серед нас надто багато тих, хто зійшов на манівці компромісів і загубився назавжди. Зважаючи на те, що роботі ви присвячуватимете більше часу, ніж будь-чому у своєму житті, цей компроміс висмоктуватиме з вам сили.
admin добавил цитату 4 года назад
Охороняючи дітей від життєвих труднощів, ми позбавляємо ціле покоління можливості розвинути здатність налагоджувати процеси й вибирати пріоритети, конче потрібні для успішної діяльності.
admin добавил цитату 4 года назад
Знайдіть улюблену роботу - і не працюватиме жодного дня.